Navitan käyttöliittymää uudistetaan vaiheittain ja tämä tulee näkymään sivujen muuttumisena eri näköisiksi ja toimintojen siirtymisinä sivun sisällä. Ensimmäisessä vaiheessa julkaistaan valikkorakenne navigointiin eli siirtymiseen sivujen välillä nykyisen työkalunauhan sijaan. Sivukohtaiset toiminnot jäävät siirtymäkauden ajaksi työkalunauhaan, kunnes sivu uudistetaan ja tietyt toiminnot sijoitellaan käyttäjä paremmin huomioiden. Navitan uudistettu ulkoasu noudattaa Azetsin CoZone-tuoteperheen ulkoasua. 


Navitan käyttöliittymäuudistus on ulkoasun lisäksi samalla myös sovelluksessa käytettävän teknologian uudistus. Uudistuksella pyrimme parantamaan käyttökokemusta niin selkeyden kuin suorituskyvyn suhteen. Uudistus on kokonaisuudessaan laajempi kuin mitä se käyttäjälle tulee ulkoisesti näkymään ja siksi teemme uudistuksen vaiheittain. Uuden käyttöliittymän ensimmäinen vaihe julkaistaan syyskuussa 2020. Samassa yhteydessä tuki Internet Explorer -selaimelle päättyy. Suosittelemme uudempien selainten käyttöä.


Käyttöliittymän uudistusta jatketaan 2020-21 välisenä aikana muokaten vanhoja sivunäkymiä uusiin näkymiin ja uudistaen etusivun. Olemme tuomassa Navitaan myös ilmoitukset eri toimintojen suorituksista sekä pyrimme uudistamaan raporteilla käytettävien graafien kirjaston. Tutkimme myös uutta komponenttia syöttöpohjien ja raporttien uudistamiseksi. Omaa mobiilisovellusta ei tässä vaiheessa ole suunnitteilla, mutta uuden teknologian myötä responsiiviset sivut mukautuvat mobiilikäyttöön ja mahdollistavat Navitan käyttämisen aiempaa paremmin mobiililaitteiden selaimilla.


Tämän osion artikkeleissa kerrotaan mistä aiemman käyttöliittymän vastaavat kohdat löytyvät uudessa käyttöliittymässä. Navitan tukitiimi auttaa käyttäjiä kaikissa käyttöliittymäuudistukseen liittyvissä kysymyksissä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa.