Kirjaudu Navitaan osoitteesta www.navita.fi. Jos salasana on unohtunut, niin pyydä kirjautumissivulla salasanan vaihtolinkkiä sähköpostiin tai ota tarvittaessa yhteyttä Navita-tukeen (navita.tuki@azets.com)

Muokattavan yrityksen valinta

Valitse ensin etusivulla käsiteltävä yritys etusivun yrityksen nimestä klikkaamalla.

Aukeaa pop-up ikkuna, valitse oikea yhtiö ja klikkaa OK.

Jos yrityksen nimi ei ole oikein, niin siirry Hallinta --> Organisaatio.

Tuplaklikkaa yrityksen kohdalla Nimi-kenttää ja vaihda nimeä. Hyväksy Enterillä. Siirry takaisin etusivulle klikkaamalla vasemman yläkulman Navita-logoa.

Toteuma-arvojen syöttäminen

Valitse etusivun oikeasta yläkulmasta "Avaa toteuman syöttöpohja".

Varmista, että syöttöpohjassa on valittuna oikea yritys. Jos yritystä tulee vaihtaa, niin kuvassa keltaisella merkitystä Organisaatio-valikosta pääsee vaihtamaan yhtiötä.  Nimi -sarakkeen plus-painikkeista saat avattua tulos- ja taserivejä auki syöttämistä varten.

Syötä arvot oikealle kaudelle ja oletusarvoisesti positiivisina arvoina.

Tarkista syötön aikana loppusummat ja katteet valintakontrollista löytyvän Päivitä -toiminnon avulla.

Jos yritykselle pitää lisätä toteumakausia, niin siirry Hallinta --> Organisaatio ja avaa etusivulla valitun yrityksen kohdalla tilikaudet (klikkaamalla Tilikaudet-sarakkeesta tekstiä 'oma').

Lisää syötettäviä toteumakausia klikkaamalla tuoreimman toteumakauden riviä ja merkitsemällä kausi aktiiviseksi. Lisäksi vaihda oikeasta yläreunasta 'Viimeinen toteumakausi' edellä valitun aktiivisen vuoden viimeiselle kuukaudelle. Tarvittaessa poista alkupäästä turhat kaudet klikkaamalla työkalunauhasta tekstiä 'Poista ensimmäinen tilikausi'. Lisää alkuun kausia klikkaamalla sanaa 'alkuun' kohdassa 'Lisää 12 kuukauden tilikausi alkuun tai loppuun'.

Syötettyjen toteuma-arvojen tarkastelu raporteilla

Seuraavaksi avaa valitun yrityksen raportti kohdasta Raportit --> Galleria --> Raporttilinkit.

Muuta raportin näkymää tarvittaessa työkalunauhassa näkyvillä valinnoilla. Excel- ja PDF-painikkeilla saat vietyä raportin ulos järjestelmästä.

Ennusteen syöttäminen

Avaa ennusteen syöttäpohja valikosta Ennuste --> Syöttöpohjat

ja valitse etusivulla valitun yrityksen oma syöttöpohja.

Syötä rahamääräiset arvot ja syöttökoodien arvot.

Syöttökoodeja on mahdollista tarvitaessa lisätä/poistaa.

Lasketa tulos-ja tase-arvojen syöttämisen jälkeen syöttökoodit, poistot, korot, verot sekä rahoitus painamalla työkalunauhan komentoa "Suorita".

Jos yrityksen syöttökautta tulee päivittää, vaihda laskennan aikajaksoa työkalunauhan valinnasta 'Muokkaa' ja muuta Alkaen- ja Päättyen -valikoista vuosilukuja ja sulje OK:lla.

Jos yritykselle tarvitaan uusia ennustekausia, siirry Hallinta --> Organisaatio ja avaa etusivulla valitun yrityksen kohdalta tilikaudet (klikkaamalla Tilikaudet -sarakkeesta tekstiä 'oma'). Lisää uusi kausi yritykselle klikkaamalla työkalunauhassa sanaa "loppuun" kohdassa 'Lisää 12 kuukauden tilikausi alkuun tai loppuun'.