Vyörytyssäännöt ajetaan seuraavasti:

1. Valitse Tiedot -valikosta Lasketa  --> Vyörytyssäännöt.
2. Valitse haluttu kansio tai yksittäinen sääntö, jonka haluat ajaa ja paina Suorita. Esikatselu-valinta toimii samalla tavlla kuten alla kuvataan, mutta laskennan tulokset näytetään ensin esikatselunäkymässä, josta tiedot siirretään lopulta tietokantaan. Esikatselu-valintaa käytettäessä katso myös alla oleva ohjeen kohta 5.

3. Syötä aukeavaan ikkunaan aikaväli, jolle vyörytys halutaan ajaa. Useimmiten tässä kannattaa käyttää vain uusinta kuukautta, jolle vyörytyksiä ei ole vielä ajettu. Aikaväli syötetään muotoon kk.vvvv (tai k.vvvv).

4. Kohdetietotaso –kenttään valitaan tietotaso, jolle vyörytys tehdään.

5. Valitse, miten haluat vyörytykset ajaa. Valittavana on kolme vaihtoehtoa:

TermiKuvaus
Ainoastaan vyörytettyjen arvojen käyttäminen
Ajaa vyörytykset säännössä määritellyille kustannuspaikoille ja tileille riippumatta siitä, onko ko. kustannuspaikoilla/tileillä jo entisiä vyörytyksiä.
Ainoastaan vyörytettyjen arvojen poistaminen
Poistaa valitulta aikaväliltä kaikki säännön mukaiset vyörytykset kustannuspaikoilta ja tileiltä. Tätä voidaan käyttää, kun halutaan saada takaisin tilanne ennen vyörytyksiä eli nollattua aiemmat lasketut arvot.
Poista ja Käytä vyörytettyjä arvojaPoistaa ensin mahdolliset vanhat vyörytykset alta, ennen kuin ajaa uudet vyörytykset tilalle. Tämä on suositeltavin vaihtoehto, kun samalle kuukaudelle on tarpeen ajaa vyörytykset uudelleen. Tämä valinta ei kuitenkaan mahdollista tulosten tarkastelua ensin esikatselunäkymässä, josta ne siirrettäisiin edelleen tietokantaan.

6. Valitse 'OK'.

7. Vyörytyksen edistyminen näytetään valintanauhassa prosenttipalkkina, jonka jälkeen ohjelma ilmoittaa, että vyörytys on tehty.