Seuraa

Oman raportin Mukauta-välilehden toimintojen määrittäminen

Kuten vakioraporteilla, myös raportointityökalulla tehtyjen omien raporttien ulkoasua voidaan muokata Mukauta-välilehden valinnoilla. Mukauta-välilehdellä näytettävät toiminnot määritellään jokaiselle omalle raportille erikseen.

Mukauta-välilehden toimintojen määrittely tehdään Uusi raportti -työkalulla, kun raporttiobjektit on jo tehty (esim. taulukko- tai kaavio-objektit). Tämän jälkeen vasemmassa laidassa olevasta navigointipalkista valitaan Layout ja painetaan sen vieressä olevaa kynäkuvaketta:

Valinta avaa uuden valintaikkunan, jossa voidaan määritellä, mitä valintoja Mukauta-välilehdelle halutaan liittää kunkin raporttiobjektin osalta:

Ikkunan yläosassa näkyvät Mukauta-välilehdelle valittavissa olevat valinnat/toiminnot. Jos raportti koostuu useammasta kuin yhdestä raporttiobjektista, näkyvät kunkin objektin valinnat omassa kentässään ja viimeisenä kaikille objekteille yhteiset valinnat (“Common”). Yllä olevassa esimerkissä raportti sisältää sekä taulukko- että kaavio-objektin.

Mukauta-välilehden ulkoasu määritellään ikkunan alalaidassa. Haluttu toiminto raahataan ikkunan ylälaidasta alalaidassa oleviin kenttiin.

Mukauta-välilehdellä näytettävät toiminnot tai valinnat kannattaa jakaa erilaisiin kenttiin, kunkin toiminnon käyttötarkoituksen mukaan. Uusi kenttä lisätään New band -toiminnolla. Tässä esimerkissä raportin Yleiset valinnat, jotka vaikuttavat kaikkiin raporttiobjekteihin, on eroteltu omaksi kentäkseen, kuten myös vain taulukko-objektia koskevat valinnat.

Kun halutut toiminnot on raahattu valintaikkunan alalaidassa oleviin kenttiin, voidaan kunkin toiminnon nimeä muokata toiminnon perässä olevasta symbolista (ks. kuva yllä).

Kun kaikki tarvittavat toiminnot on valittu ja nimetty, valitse OK, jolloin valintaikkuna sulkeutuu. Muista tämän jälkeen vielä tallentaa raportti Tallenna-painikkeesta.

Kun raportti tämän jälkeen avataan joko raporttikirjastosta tai käyttämällä Raporttimallin esikatselu -toimintoa, näkyvät tehdyt valinnat raportin Mukauta-välilehdellä:

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
0/0 koki tästä olevan apua

Kommentit

Palvelun toteuttaa Zendesk