Uuden vyörytyssäännön lisääminen

Vyörytyssääntöjä hallinnoidaan Tiedot-välilehdeltä valitsemalla Vyörytyssäännöt.

Jos ohjelmaan ei ole vielä perustettu aiempia vyörytyssääntöjä, kannattaa uuden sääntöryhmän perustaminen aloittaa luomalla näille yhteinen kansio:

Kun uusi kansio on perustettu ja nimetty, voidaan sen sisälle perustaa vyörytyssääntö valitsemalla Toiminnot-sarakkeesta ”Uusi sääntö alapuolelle”:

Seuraavassa vaiheessa määritellään uuden vyörytyssäännön ominaisuudet:

Nimi: Vyörytyssäännön nimi.

Kommentti: Tähän voidaan tarvittaessa kirjoittaa esimerkiksi kuvaus vyörytyssäännön toiminnasta.

Vyörytyksen lähdeyksiköt: Tähän määritetään ne organisaatiotasot, joiden kustannukset valitussa tiliryhmässä vyörytetään muille yksiköille/kustannuspaikoille.

Vyörytettävät tilit: Tähän lisätään se tiliryhmä tai yksittäinen tili, joka halutaan vyöryttää.

Pois jätettävät tilit: Vyörytettävään tiliryhmään kuuluvat tilit, joita ei vyörytetä.

Lähtötietotaso: Tietotaso, josta vyörytettävät arvot haetaan.

Vyörytyksen vastatili: Tähän määritetään tili, jolle ohjelma laskee vyörytettävän arvon negatiivisena lähdeyksiköittäin (ks. vyörytystilit tilikartassa).

Vyörytyksen kohdeyksiköt: Tähän määritetään ne organisaatiotasot, joille kustannukset valitussa tiliryhmässä vyörytetään.

Vyörytyksen kohdetili: Kohdetili, jolle ohjelma laskee vyörytettävät arvot kohdeyksiköittäin (ks. vyörytystilit tilikartassa).

Vaihda arvojen etumerkki: Määrittää, vaihdetaanko arvojen etumerkkiä.

Vyörytyksen jakoperuste: Tähän lisätään se tili tai raporttirivi, jonka saldojen perusteella luvut vyörytetään kohdeyksiköille.

Jakoperusteen tietotaso: Tässä määritetään, miltä tietotasolta jakoperusteen arvot haetaan.

Parametrien määrittämisen jälkeen vyörytyssääntö luodaan valitsemalla Ok.

Ohjeen vyörytyssääntöjen ajamiseen löydät täältä.