Kaaviokuvien muokkaaminen

Kaikki vakioraportit koostuvat taulukkoraportin lisäksi 2-4 kaaviokuvasta, jotka löytyvät raportin toiselta sivulta:

Vakiokaaviossa kuluvan vuoden arvoja vertaillaan oletusarvoisesti edellinen vuoden vastaaviin arvoihin:

Raporttirivin muokkaaminen

Kaaviossa esitettävää raporttiriviä voidaan vaihtaa Mukauta-välilehdeltä valitsemalla Kaavio 1 (jos halutaan muokata ensimmäistä kaaviota, Kaavio 2 jos halutaan muokata toista jne.). Tämä avaa valikon, josta voidaan vaihtaa raporttiriviä tai lisätä tuhatkerroin:

Näyttöasetukset

Kaavion näyttöasetuksia voidaan muokata klikkaamalla Mukauta-välilehdeltä Kaavio-valinnan vieressä olevaa kuvaketta:

Kaavion asetukset -ikkunan ylälaidassa näytetään muokattavan kaavion esikatselukuvake ja varsinaiset näyttöasetukset määritellään alalaidan välilehdiltä:

Välilehdiltä saadaan muokattua seuraavia:

Otsikko

• Kaavion otsikko
  • Fontti, fontin väri, fontin koko
  • Otsikon sijoittelu kaaviossa

Kaavion tyyppi

• Kaavion tyypin ja alatyypin valinta (esim. sylinteri, viiva)
  • Kaavion muuttaminen 3-ulotteiseksi

Väripaletti

• Kaavion värien valinta

Selitekenttä

• Selitekentän näkyminen ja asettelu

Y-akseli

• Akselin otsikon näyttö
  • Asteikon apuviivat
  • Asteikon laajuus

X-akseli

• Fontti, fontin väri, fontin koko

Lukuarvot

• Arvojen näyttö kaaviossa
  • Osoittimien valinta

Kaavio

• Kaaviokuvan taustaväri

Tehdyt muutokset saadaan siirrettyä raportille painamalla OK, jolloin muutokset tulevat näkyviin sekä ruudulle että tulosteelle.

Vakioraporttiin tehdyt kaaviokuvien muutokset näkyvät ainoastaan muutoksen tehneellä käyttäjällä ja häviävät, kun toinen raportti avataan.

Jos tehdyt muutokset halutaan säilyttää tulevaisuudessa, kannattaa raportti tallentaa raporttilinkiksi Mukauta-välilehdeltä. Tämän jälkeen mukautettu raportti löytyy Raportit-välilehdeltä Tallennetuista raporttilinkeistä.