Uusi raportti, tekstiosio

Uuden raportin luominen aloitetaan Raportit-välilehden Uusi raportti -toiminnolla, jolloin aukeaa seuraavanlainen Mukauta-välilehti:

Tässä artikkelissa käsitellään tekstiosion liittämistä raporttiin, jota voidaan käyttää esimerkiksi raportin otsikkona tai lisätietorivinä.

Tekstiosio lisätään raportille valitsemalla Tekstiosio, jolloin ruutuun aukeavan valintaikkunan välilehdiltä voidaan määritellä tekstin sisältöä, fonttia, väriä ja sijoittelua:

Teksti-kenttään syötetään varsinainen raportilla näkyvä teksti.

Työkaluvihje-kenttään voidaan tarvittaessa lisätä työkaluvihje-teksti, joka tulee raportilla näkyviin, kun hiiri viedään tekstin päälle.

Näkymä-välilehdeltä voidaan muokata tekstin sijoittelua tekstiobjektin sisällä.

Fontti-välilehdeltä voidaan vaihtaa fonttia, fontin kokoa ja väriä sekä lisätä tekstitehosteita:

Reunat-välilehdellä teksti voidaan rajata halutulla tehosteella ja värillä:

Täyttö-välilehdeltä voidaan lisätä taustaväri tekstille:

Toiminto-välilehdeltä tekstiin saadaan lisättyä linkki valitsemalla ”Mene url-osoitteeseen” ja kirjoittamalla kenttään haluttu osoite:

Tekstiosio lisätään raportille painamalla Ok, jonka jälkeen sen kokoa ja sijoittelua voidaan muokata raportin ulkoasu-näkymässä