Seuraa

Arvojen syöttö

Sisältö

Kuvaus

Syöttö solulle

Laskutoimitukset solussa

Arvon poistaminen solusta

Kuvaus

Kaikkien arvojen syöttö Navitassa tapahtuu tätä varten tarkoitetuilla syöttöpohjilla, jotka koostuvat yksittäisistä soluista.

Syöttöpohjalla poraudutaan ensin halutulle raporttiriville, organisaatiotasolle ja dimensiolle, jonka jälkeen etsitään tältä riviltä oikea ajanjakso pystysarakkeilta. Syöttöpohjalla voidaan navigoida joko hiirellä, nuolinäppäimillä tai sarkaimella (tab).

Syöttö solulle

1. Aktivoidun solun ympärillä on sininen reunus, jonka jälkeen arvo voidaan syöttää käyttämällä näppäimistön numeropainikkeita tai liittämällä leikepöydälle kopioidut arvot:

2. Arvon tallentaminen tapahtuu painamalla Enter tai liikkumalla nuolinäppäimillä pois solusta. Huom: hiirellä klikkaaminen pois solusta ei tallenna arvoa. 

Tämän jälkeen soluun syötetty arvo muuttuu kursivoiduksi ja siniseksi. Arvo on tallennettu järjestelmään ja muut käyttäjät näkevät sen välittömästi.

3. Syötetyn arvon jakautuminen mahdollisille alatileille, organisaatiotasoille ja aikajaksolle tulee näkyviin painamalla Mukauta-välilehdeltä Päivitä. 

Laskutoimitukset solussa

Solussa voidaan tehdä myös yksinkertaisia laskutoimituksia, kuten yhteen-, vähennys-, kerto- tai jakolaskuja:

Laskutoimituksen käyttäminen solussa luo soluun automaattisesti kommentin, jossa käytetty laskutoimitus on eritelty.

Arvon poistaminen solusta

  1. Aktivoi solu niin, että sen ympärillä on sininen reunus.
  2. Paina Delete-näppäintä
  3. Huom: jos käytät askelpalautinta (backspace) arvon poistamiseen, kaksoisklikkaa solua ensin. Pyyhi solun arvo ja siirry solusta pois painamalla Enter tai liikkumalla nuolinäppäimillä.
Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
0/0 koki tästä olevan apua

Kommentit

Palvelun toteuttaa Zendesk