Taulukon näyttöasetukset

Vakioraporttien ulkonäköä voidaan muokata avaamalla jokin vakioraporteista ja valitsemalla Mukauta-välilehdeltä Taulukon näyttöasetukset.

Näyttöasetukset-ikkuna jakautuu viiteen välilehteen, jolta voidaan muokata taulukon eri osien väriä ja kokoa.

Ikkunan ylälaidasta voidaan tarvittaessa rajata näyttöasetukset koskemaan ainoastaan raportin tulostetta valitsemalla vaihtoehto ”Näytä tulostuksen/PDF-tiedoston muotoilu”. Tällöin kaikki taulukkoon tehtävät asetukset tulevat näkyviin ainoastaan tulosteelle. Jos valintaa ei käytetä, kaikki muutokset näkyvät sekä itse ohjelmassa että raportin tulosteella.

Ensimmäisellä välilehdellä määritetään, mitä tietoja taulukon vasemmassa yläkulmassa näytetään:

Solun otsikko rakennetaan automaattisesti kirjainlyhenteiden perusteella, jotka syötetään otsikko-kenttään. Tarvittaessa kentässä voidaan käyttää myös omaa otsikkoa.

Toisella välilehdellä määritellään ensimmäisen sarakkeen sarakeleveys, fontin koko, fontin väri sekä solujen täyttöväri:

Kolmannella välilehdellä voidaan muokata ylätunnisteen fontin kokoa:

Neljännellä välilehdellä määritellään arvoja sisältävien solujen leveys, fontin koko, fontin väri sekä näiden täyttöväri:

Viimeisellä välilehdellä määritellään, näytetäänkö raportilla tileistä ja organisaatiotasoista nimi sekä tunniste vai ainoastaan toinen näistä:

Vakioraporttiin tehdyt näyttöasetusten muutokset näkyvät ainoastaan muutoksen tehneellä käyttäjällä ja häviävät, kun toinen raportti avataan.

Jos tehdyt näyttöasetukset halutaan säilyttää tulevaisuudessa, kannattaa raportti tallentaa raporttilinkiksi Mukauta-välilehdeltä. Tämän jälkeen mukautettu raportti löytyy Raportit-välilehdeltä Tallennetuista raporttilinkeistä.