SFTP-tiedonsiirtokuvaus

SFTP-palvelinta voidaan käyttää Navitaan tuotavan siirtotiedoston välittämiseen, jos toteumadata kootaan järjestelmässä, josta on mahdollista luoda ajastettu päivä- tai pääkirja. Tällöin myös Navitaan voidaan tehdä ajastettu tiedon sisäänluku suoraan SFTP-palvelimelta.

Siirtotiedosto

Navitaan tuotava siirtotiedosto muodostetaan käytössä olevasta kirjanpitojärjestelmästä pää- tai päiväkirjana.

• Normaalisti siirtotiedosto sisältää yhden kuukauden toteumatiedot. Aikajakso määritetään Visma Navitan käyttöönottovaiheessa.
  • Siirtotiedoston tiedostomuoto ja -nimi täytyy olla aina samoja. Tuettuja tiedostomuotoja ovat .txt-, .xslx- ja .csv-tiedostot.

Tiedonsiirto SFTP-palvelimelle

Tunnistautuminen

• Visma Navitan asiakastuki toimittaa käyttäjätunnuksen SFTP-palvelimelle sähköpostitse
  • Salasana toimitetaan SMS-viestinä.
  • Palvelimen osoite on:
  • sftp://data.navita.fi tai
  • https://data.navita.fi

IP-osoiterajoitus

• Käyttäjätunnus linkitetään asiakkaan ilmoittamaan IP-osoitteeseen.
  • Muusta IP-osoitteesta tiedonsiirto on estetty.

Siirron ajastus

• Ajastuksen ajankohta ja toistuvuus määräytyy tarpeen mukaan, joka kartoitetaan käyttöönottovaiheessa.

Tiedonsiirto Navitaan

Tiedonsiirto Navitaan tapahtuu ajastetusti, jolloin Navita hakee tietyin väliajoin SFTP-palvelimelta siirtotiedoston ja ajaa sen tietokantaan.

• Siirtotiedostosta löytyvät uudet tilit ja kustannuspaikat lisätään automaattisesti myös Navitaan.