Tallennettujen raporttien hallinta raporttikirjastossa

Uusi raportti –työkalulla tehty raportti tallentuu aina oletusarvoisesti raporttikirjastoon, josta kaikkia tietokantaan luotuja mukautettuja raportteja voidaan hallita.

Raporttikirjasto löytyy Raportit-välilehdeltä valitsemalla Raporttikirjasto.

Raporttikirjasto sisältää sekä ohjelman sisältävät vakioraportit, käyttäjän itse luomat raportit että tallennetut raporttilinkit omiin kansioihinsa jaoteltuina:

• Järjestelmätoimitus: Sisältää Navitan vakioraportit. Näitä ei ole yleensä tarpeen muokata.
  • Pääkäyttäjä-raportit: Sisältää Uusi raportti –työkalulla tehdyt mukautetut raportit.
  • Tallennetut raportit: Sisältää tallennetut raporttilinkit.

Tallennetut raportit näkyvät luettelona, jonka saa auki valitsemalla Pääkäyttäjä-raportit –kansion. Yksittäinen raportti saadaan avattua kaksoisklikkaamalla raportin nimeä.

Viemällä hiiri halutun raportin päälle saadaan esille seuraavia vaihtoehtoja:

• Muokkaa: Raportin muokkaus. Avaa Uusi raportti –työkalun, jolla olemassa olevaa raporttia voidaan muokata.
  • Nimeä uudelleen: Nimeä tallennettu raportti uudelleen.
  • Poista: Poistaa valitun raportin.
  • Lähetä: Tallentaa raportin tietokoneelle, josta se voidaan myöhemmin ladata toiseen tietokantaan käyttämällä raporttikirjaston Lataa-painiketta.
  • Kopioi: Raportin kopioiminen toiseen kansioon. Toiminto avaa valintaikkunan, josta kohdekansio voidaan valita.
  • Siirrä: Siirtää raportin toiseen kansioon. Toisin kuin kopioi-toiminto, raportista ei tehdä kopiota vaan se ainoastaan siirretään valittavaan kohdekansioon.
  • Suojaus: Raportin suojaus. Tällä toiminnolla voidaan määritellä, kenellä on oikeus muokata tallennettua raporttia.