Uusi raportti, ulkoasun muokkaaminen

Kun raporttiin luodaan uusi raporttiobjekti, kuten taulukko tai kaavio, Navita luo sen oletusarvoisesti koko raporttisivun kokoiseksi. Jos samalle raporttisivulle halutaan lisätä muita objekteja, kuten otsikkoa tai logoa, täytyy raporttiobjekti ensin pienentää.

Objektin koon muuttaminen ja siirtäminen tapahtuu seuraavasti:

1. Objekti valitaan klikkaamalla sen otsikkoa (esim. "kaavio1") niin, että sen ääriviivat muuttavat sinisiksi tai valitsemalla navigointipalkin Designer-työkalun pudotusvalikosta haluttu objekti.
  2. Kokoa saadaan muutettua oikeassa alakulmassa olevalla painikkella:
  3. Koon pienentämisen jälkeen objektia voidaan siirtää oikeassa yläkulmassa olevalla painikkeella. Siirtäminen tapahtuu pitämällä hiiren ykköspainiketta pohjassa painikkeen päällä ja siirtämällä objekti haluttuun paikkaan.
  4. Valmista raporttia voidaan tarkastella Mukauta-välilehden Raporttimallin esikatselu -toiminnolla.