Uusi raportti, kuvan lisääminen

Uuden raportin luominen aloitetaan Raportit-välilehden Uusi raportti -toiminnolla, jolloin aukeaa seuraavanlainen Mukauta-välilehti:

Tässä artikkelissa käsitellään kuvan liittämistä raporttiin.

Kuvatiedosto voidaan lisätä raporttiin kahdella eri tavalla:

1. Kuvatiedoston tallentaminen ensin jonkin organisaatiotason käyttöön, josta se voidaan myöhemmin hakea raporttiin.
  2. Kuvan tallentaminen suoraan raporttiin tietokoneelta valittavista tiedostoista.

Kuvan tallentaminen tietylle organisaatiotasolle:

Navita mahdollistaa erilaisten kuvatiedostojen tallentamisen kullekin organisaatiotasolle erikseen tai yhteisesti koko organisaation käyttöön.

Kuvan tuominen ohjelmaan tapahtuu Malli-välilehdeltä Organisaatiosta, jossa kullekin organisaatiotasolle voidaan tuoda omia kuvatiedostoja tai vaihtoehtoisesti kaikille yritykselle yhteisiä kuvia koko organisaation tasolla.

Kuva lisätään organisaatioluettelosta Asiakkaan ominaisuudet -sarakkeelta, jolloin kuva saadaan ladattua aukeutuvan ikkunan Report-kenttään.

Kun halutut kuvatiedostot on tuotu Navitaan, voidaan raporttiin liittää kuvia valitsemalla: Raportit-välilehti --> uusi raportti --> kuva-toiminto.

Vaihtoehtoisesti jo aikaisemmin luotuun raporttiin voidaan lisätä kuva avaamalla haluttu raportti Raporttikirjastosta.

Kuva-toiminto avaa seuraavan ikkunan:

Kuvan tyyppi: tästä valitaan, halutaanko käyttää organisaatiorakenteeseen tallennettua kuvaa (Logo (raportti)) vai ohjelman ulkopuolelta tuotavaa kuvaa (Ulkoinen kuva).

Työkaluvihje: Näyttää halutun kuvauksen, kun hiiri viedään raportissa kuvan päälle.

Aseta kuva: Määrittää, mihin kohtaan raporttisivulle kuva oletusarvoisesti asetetaan. Kuvan sijaintia pystyy muuttamaan myös myöhemmin.

Koko-välilehti: Määrittää, missä koossa kuva tuodaan raportille. Jos kuvan kokoa halutaan muuttaa, valitse "Sovita suhteessa".

Reuna-välilehti: Lisää kuvalle reunat.

Toiminto-välilehti: Kuvaan voidaan liittää linkki kirjoittamalla haluttu osoite "Siirry URL-osoitteeseen"-kenttään.

Kuvan liittäminen raporttiin suoraan tietokoneen omista kansioista

Kuva voidaan liittää suoraan raporttiin valitsemalla Kuva-toiminnon valintaikkunasta Kuvan tyypiksi "Ulkoinen kuva", jolloin tarvittava kuvatiedosto voidaan hakea suoraan Tiedosto-kentästä:

Kun kuva on liitetty raporttiin, sen kokoa voidaan vielä muuttaa tai sijaintia korjata (ks. Uusi raportti, ulkoasun muokkaaminen). Raporttia voidaan tarkastella lopullisessa muodossaan Mukauta-välilehden Raporttimallin esikatselusta.