Navigointipalkin käyttäminen

Navigointipalkilla voidaan siirtyä helposti usein käytettyihin raportteihin tai muihin sivustoihin.

Navigointipalkki on käyttäjän muokattavissa ja se voidaan tarvittaessa piilottaa kokonaan Navitan näyttöruudun oikeassa yläruudussa olevasta painikkeesta:

Navigointipalkissa Suosikit- ja Sivuhistoria-välilehdet ovat aina näkyvissä, mutta Suunnittelu-välilehti tulee näkyviin ainoastaan Uusi raportti -työkalua käytettäessä.

Suosikit

Suosikit-välilehdelle käyttäjä voi itse lisätä usein käyttämiään sivuja, raportteja tai syöttötietoja.

Uuden sivun lisääminen tapahtuu klikkaamalla Suosikit-välilehdeltä "tähti"-kuvaketta halutulla sivulla. Lisättävälle sivulle voidaan kirjoittaa myös kommentti, joka näkyy myöhemmin Suosikit-välilehdellä.

Sivuhistoria

Sivuhistoria-välilehdellä voidaan jäljittää, mitä sivuja, raportteja tai syöttötietoja käyttäjä on viimeksi muokannut tai katsonut. Sivuhistoria voidaan poistaa klikkaamalla välilehdeltä vihreää kuvaketta "Tyhjennä sivuhistoria".

Suunnittelu

Suunnittelu-välilehti tulee näkyviin ainoastaan silloin, kun jo olemassa olevaa raporttipohjaa halutaan muokata:

Välilehdeltä voidaan muokata raporttisivun kokoa, kuten korkeutta ja leveyttä syöttämällä haluttuja arvoja välilehden tekstikenttiin.

Raporttisivun yksittäisiä raporttiobjekteja, kuten taulukkoja, kaavioita tai mittaristoja voidaan muokata Suunnittelu-välilehden pudotusvalikosta. Kun valintana on "layout" ja klikataan pudotusvalikon vieressä olevaa kynäkuvaketta, avautuu valintaikkuna, jossa voidaan määritellä koko raporttia koskevia asetuksia.

Pudotusvalikosta voidaan valita muokattavaksi myös yksi raportin sivu tai yksittäinen objekti kerrallaan.

Kun valikosta valitaan yksittäinen raporttiobjekti, esim. Taulukko1, ja painetaan pudotusvalikon vieressä olevaa kynäkuvaketta, avautuu uusi valintaikkuna, josta objektin alkuperäisiä määrityksiä pystytään muuttamaan.