Valintanauha

Visma Navita käyttää erilaisten toimintojen valintaan näytön yläruudussa olevaa valintanauhaa:

Vasemmassa yläkulmassa oleva Visma-logo palauttaa käyttäjän aloitusnäkymään.

Valintanauhan oikeasta yläkulmasta nähdään käyttäjän nimi sekä tietokanta, mihin käyttäjä on yhdistetty. Ohjelmasta kirjaudutaan ulos painamalla punaista kuvaketta oikeassa yläkulmassa. Jos ohjelmaa ei käytetä 30 minuuttiin, käyttäjä kirjataan automaattisesti ulos.

Uloskirjautumispainikkeen vasemmalla puolella olevasta kuvakkeesta voidaan määrittää käyttöliittymään liittyviä asetuksia, kuten ulkonäköä ja kieliasetuksia.

Keskimmäisestä painikkeesta voidaan vaihtaa salasanaa.

RAPORTIT

Raportit-välilehdeltä voidaan ajaa ohjelman sisältämiä vakioraportteja ja tunnuslukulaskelmia sekä luoda omia raportteja Uusi raportti-toiminnolla. Aikaisemmin luotuja raportteja voidaan selata Tallennetuista raporttilinkeistä sekä raporttipohjia Raporttikirjastosta. Raportit-välilehdeltä voidaan myös helposti avata käyttäjän aikaisemmin avaamia raportteja edelliset raportit -ruudukosta.

TIEDOT

Tiedot-välilehdeltä hallitaan ohjelmaan tuotavaa ja sieltä pois vietävää dataa. Tämän lisäksi välilehti sisältää myös valmiita syöttöpohjia, joille käyttäjä voi itse syöttää toteumatietoja.

ENNUSTE

Ennuste-välilehdellä voidaan laatia budjetteja tai ennusteita joko manuaalisesti syöttämällä tai erilaisia laskentasääntöjä käyttämällä sekä määrittää yleisiä korko- ja veroprosentti- asetuksia.

MALLI

Malli-välilehti sisältää yrityksen tietoja, joita Navita käyttää laskennassaan. Välilehdellä määritellään mm. yrityksen organisaatiorakenne, tilikartta ja tilikaudet.

MUKAUTA

Perusvälilehtien lisäksi raporttia tai syöttöpohjaa tarkasteltaessa tai yleisiä asetuksia määriteltäessä valintanauhaan ilmestyy automaattisesti Mukauta-välilehti. Mukauta-välilehdeltä voidaan muokata aina sitä sivustoa, joka on auki ohjelmassa.