Kommenttien lisääminen

Ennustetta tai budjettia laadittaessa soluun voidaan lisätä kommentti, jonka tarkoituksena on selventää, mistä solun arvo on muodostettu.

Listaus kaikista ennuste-/budjettisyöttöpohjaan luoduista kommenteista saadaan avaamalla haluttu syöttöpohja ja valitsemalla Ennuste-välilehdeltä Näytä kommentit.

Kommentin lisääminen

Kommentin voi lisätä solun arvoa syötettäessä kirjoittamalla arvon jälkeen puolipisteen (;) ja kirjoittamalla halutun kommentin tai arvon syöttämisen jälkeen painamalla Ctrl + M. Nämä kommentit saadaan myöhemmin näkyviin viemällä hiiri solun päälle:

Soluun luotu kommentti tulee näkyviin automaattisesti myös silloin, kun kommentin sisältävää solua yritetään muuttaa tai painamalla valitun solun kohdalla Ctrl+M. Tällöin ruutuun aukeaa ikkuna, jossa sekä solun arvoa että kommenttia voidaan muuttaa:

Automaattisesti luodut kommentit

Navita luo syöttöpohjan soluihin automaattisesti kommentin kahdessa tapauksessa:

1) Syöttökoodien ajaminen syöttöpohjalla

Jos syöttöpohjassa on mahdollistettu syöttökoodien käyttö, voidaan ne laskettaa Mukauta-välilehden valinnalla Suorita.

Tämän jälkeen ohjelma luo automaattisesti kommentin kaikin niihin soluihin, joihin syöttökoodi on laskenut arvon. Kommentti kertoo, kuinka arvo on laskettu ja koska syöttökoodi on viimeisen kerran ajettu:

2) Laskutoimitukset soluissa

Myös soluissa tehtävät laskututoimitukset muodostavat automaattisen kommentin, jossa eritellään, kuinka solun arvo on laskettu: