Uusi raportti, kaavion luominen: piirakka

Uuden raportin luominen aloitetaan Raportit-välilehden Uusi raportti -toiminnolla, jolloin aukeaa seuraavanlainen Mukauta-välilehti:

Tässä artikkelissa käsitellään uuden raportin luomista Mukauta-välilehdeltä löytyvällä Kaavio-työkalulla.

Navita tarjoaa kaksi kaaviovaihtoehtoa, lineaarinen ja piirakkakaavio. Tämä artikkeli käsittelee piirakkakaavion luomista.

Kaavion luominen aloitetaan Mukauta-välilehden Kaavio-työkalulla. Toiminto avaa valintaikkunan, josta voidaan valitaan joko lineaarinen tai piirakkakaavio:

Tässä esimerkissä luodaan piirakkakaavio, joka mittaa kuluvan tilikauden liikevaihtoa jaoteltuna liiketoimintayksiköittäin. Seuraavassa valintaikkunassa määritellään kaavion parametrit:

Kaaviossa vertaillaan -pudotusvalikosta valitaan, mitä raportissa halutaan vertailla keskenään. Vaihtoehtoina ovat yksikkö, raporttirivi, tili tai aikaväli.

Valitut kohteet -kenttään valitaan vihreästä rastista kaaviossa keskenään vertailtavat kohteet. Tarvittaessa kohteita voi poistaa kentästä valitsemalla kohde ja painamalla punaista rastia.

Raporttirivi-pudotusvalikosta määritetään, tarkastellaanko kaaviossa raporttiriviä vai tiliä ja tekstikenttään valitaan varsinainen kohde, jonka dataa kaaviossa käytetään.

Aikaväli-ruudukossa määritellään, minkä aikavälin tietoja kaaviossa halutaan tarkastella. Aikavälien määrittelyssä käytetään Navitan lyhenteitä. Lisäksi määritetään, milllä katselutarkkuudella tietoja tarkastellaan.

Tietotaso -valikosta valitaan, halutaanko kaaviossa käyttää toteumatietoja, budjettia vai ennustetta.

Kerroin-valinta lisää kaavioon tuhatkertoimet.

Esitystavat-ruudukossa märitellään muutamia asetuksia kaavion ulkoasuun liittyen.

Seuraavassa valintaikkunassa määritellään kaavion yleisiä näyttöasetuksia:

Ikkunan alalaidassa olevilla välilehdillä voidaan määritellä mm. kaavion otsikko, värit ja selitekenttiä. Kun tarvittavat valinnat on tehty, raporttipohja luodaan painamalla Valmis-painiketta.

Raporttipohja tulee näkyviin Navitan yleisnäkymään, josta varsinainen raportti saadaan näkyviin Mukauta-välilehden Raporttimallin esikatselu -toiminnolla.

Tallenna nimellä -painike tallentaa raporttipohjan oletusarvoisesti "pääkäyttäjä-raportit"-kansioon, josta se on myöhemmin käytettävissä Raportit-välilehden Raporttikirjastosta.