Tilien luominen ja poistaminen

Yrityksen tilikartta on nähtävissä Malli-välilehdeltä valitsemalla Tilit. Tämän jälkeen ohjelma avaa Mukauta-välilehden, joka näyttää seuraavalta:

Lisää tili –toiminnolla voidaan lisätä uusia tilejä Navitan vakiotilien lisäksi. Ohjelman mukana tulevat vakiotilit on merkitty $SysAccounts$ ja $AI$. IS & BS (tai Tulos & Tase) -ryhmän alta löytyvät sen sijaan tuloslaskelma ja tase, jotka ovat valmiina ohjelmassa, mutta näitäkin voidaan tarvittaessa muokata.

Uuden tilin lisääminen

Uuden tilin lisääminen tapahtuu Lisää tili –painikkeella:

Tilinumero: Tarkoittaa tilin nimeä tai numeroa, esimerkiksi ”OMAT TILIT” tai numerona esimerkiksi 8046

Nimi: Tilin nimi, esimerkiksi ”Työvaatteet”

Create new account: Tässä määritellään, minkä tason alle uusi tili sijoitetaan. Tekstikenttään voidaan valita se tiliryhmä, jonka alle tai sisälle tili halutaan sisällyttää. ”After”-vaihtoehto sijoittaa uuden tilin valitun ryhmän jälkeen omalle tasolleen ja ”In deph”-vaihtoehto sijoittaa tilin valitun ryhmän alle.

Tilin poistaminen

Poista tili -toiminto poistaa valitun tilin.

Kun tilejä luodaan ja poistetaan, Navita ei välttämättä pysty itse tallentamaan kaikkia muutoksia. Tällöin Tilikartan huoltotoiminto -painikkeen vieressä alkaa vilkkua huutomerkki, joka tarkoittaa, että käyttäjän on itse ajettava tekemänsä muutokset läpi kyseisellä toiminnolla, jotta muutokset tulevat näkyviin.