Toteumatiedon sisäänluku manuaalisesti

Tämä artikkeli käsittelee manuaalista tiedonsiirtoa kirjanpito-ohjelmasta Navitaan.

Kirjanpito-ohjelmasta ajetaan joko päiväkirja tai pääkirja siinä tiedostomuodossa, jota myös käyttöönottovaiheessa on käytetty. Tiedostomuoto voi vaihdella käytettävissä olevan kirjanpito-ohjelman mukaan, mutta yleisimpiä tiedostomuotoja ovat .csv-, excel- ja .txt-tiedostot.

Kaikki kirjanpito-ohjelmasta ajetut ja Navitaan siirrettävät tiedostot tallennetaan ensin tietokoneelle. Tallennuspolkuna voidaan käyttää esimerkiksi "C:\VismaNavita\tiedonsiirto".

Tiedonsiirron eri vaiheet:

1. Kirjaudu Navitaan.

2. Valitse yläreunassa olevasta valintanauhasta Tiedot - Tietojen tuonti.

3. Jos ohjelmaan on luotu useampi yritys, joille kaikille ajetaan toteumatietoa, täytyy jokaisen yrityksen päivä- tai pääkirja viedä Navitaan yksi kerrallaan.

4. Valitse halutun yrityksen kohdalta Recent Run -sarakkeesta Run:

Liitä ruutuun avautuvaan ikkunaan kyseenomaisen yrityksen Navitaan tuotava tiedosto ja paina OK:

5. Toista sama toimenpide kaikille yrityksille.

6. Tiedonsiirron jälkeen päivitä vielä Navitan viimeisin toteumakuukausi Malli - Tilikaudet -toiminnosta.