Seuraa

Omat tunnusluvut

Vakiotunnuslukujen lisäksi Navitaan voidaan lisätä myös käyttäjän luomia omia tunnuslukuja, jotka voidaan sisällyttää raportteihin.

Tunnusluvun luominen alkaa raporttirivin luomisesta Malli --> Raporttirivit -toiminnolla. Tarvittaessa tunnusluvun rakentamista varten voidaan luoda myös uusi tili.

Uutta raporttiriviä voidaan muokata Muokkaa riviä -toiminnolla:

Nimi-kenttään voidaan antaa luotavalle tunnusluvulle nimi.

Tyyppi-kenttä määrittää raporttirivin tyypin. Jos tunnusluku halutaan rakentaa itse, valitaan "kaava".

Kun raporttirivin tyypiksi on valittu Kaava, sen alle avautuu kaavaeditori. Kentän yläosassa on on neljä valintaa:

  • Lisää funktio
  • Lisää viittaus
  • Tarkista kaava
  • Avaa editori uuteen ikkunaan

Tämän artikkelin esimerkissä kaavaeditorilla luodaan tunnusluku, joka kuvaa kulujen osuutta liikevaihdosta prosentteina. Koska kulut ja liikevaihto ovat jo valmiita raporttirivejä, ne voidaan lisätä suoraan kaavaeditoriin "Lisää viittaus"-toiminnolla. Kaavan oikeellisuus voidaan tarkistaa "Tarkista kaava" toiminnolla.

Ominaisuus-valikossa määritetään, miten kaavan antamaa tulosta käsitellään raporteissa ja ennusteissa. Valintoina ovat mm. hinta, raha ja prosentti. "Määrä, ei summata" tarkoittaa, että kaavan tuottamaa arvoa ei summata kumulativisesti raporteilla.

Kun tunnusluku on valmis, se päivittyy muiden raporttirivien joukkoon, josta se voidaan valita käytettäväksi käyttäjän itse luomiin raportteihin.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
0/0 koki tästä olevan apua

Kommentit

Palvelun toteuttaa Zendesk