Käyttöliittymän asetukset

Navitan valintanauhan oikeasta yläkulmasta olevasta kuvakkeesta voidaan hallita käyttöliittymään liittyviä asetuksia kuten käyttöliittymän teemaa tai kieltä:

Tietokanta-valikosta nähdään kaikki tietokannat, joihin käyttäjällä on pääsy.

Käyttöliittymän kieli määrittää, mitä kieltä käyttöliittymässä käytetään. Tuetut kielet Visma Navitassa ovat tällä hetkellä suomi ja englanti. Kielivalinta vaikuttaa valintanauhan ja välilehtien toimintojen otsikkoihin sekä raporttien, budjettien ja ennusteiden kieleen. Kielivalinta tapahtuu klikkaamalla halutun maan lippua tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää myös oletuskieltä klikkaamalla maapallon kuvaketta, jolloin ohjelma valitsee käyttöliittymässä käytettävän kielen sen mukaan, mitä kieltä selain käyttää.

Kirjasinkoko -valinnassa voidaan muuttaa käyttöliittymän fontin kokoa.

Lukujen esitysmuoto ja Prosenttilukujen esitysmuoto määrittävät, miten käyttöliittymä näyttää numeroita tai prosentteja.

Rivien määrä sivulla määrittää, monta riviä syöttöpohjien pystyvierityksessä näytetään oletusarvoisesti.

Syöttöpohjalla näytettävien merkkien enimmäismäärä kertoo, monta merkkiä tilin nimen syöttörivissä näytetään.

Automaattinen päivitys syöttöpohjissa ja raporteilla: määrittää, näkyvätkö käyttäjän tekemät muutokset ruudulla automaattisesti. Oletuksena tämä valinta ei ole päällä, koska jos syöttöpohjaan syötetään paljon arvoja, automaattinen päivitys saattaa hidastaa ohjelman toimintaa.

Teema-valikosta voidaan valita käyttöliittymän ulkoasu.