Uuden raportin luominen

Navitassa valmiina olevien vakioraporttien lisäksi käyttäjä voi luoda myös omia raportteja Raportit-välilehdellä olevalla Uusi raportti -toiminnolla, joka avaa seuraavan Mukauta-välilehden:

Toiminnot-ruudussa on yleisiä toimintoja, jotka liittyvät raportin tallentamiseen ja sen lataamiseen:

• Uusi: Uuden raportin luominen.
  • Lataa: Lataa jo aikaisemmin käyttäjän itse luomia raportteja. Näin jo kertaalleen luotuja omia raportteja pystytään muokkaamaan.
  • Tallenna/Tallenna nimellä: Raportin tallennus käyttäjän valitsemaan kansioon. Oletuskansiona "Pääkäyttäjä-raportit".

Sivut-ruudussa voidaan lisätä sivuja raporttiin tai poistaa niitä.

Osiot-ruudussa on erilaisia erilaisia työkaluja, joita voidaan käyttää raportin luomiseen. Kunkin työkalun käyttöä on havainnollistetaan omassa artikkelissaan:

Raporttikehitin-ruutu sisältää raporttimallin esikatselu -toiminnon, jolla uuteen raporttipohjaan syötetään käyttäjän tekemien määristysten mukaiset arvot. Esikatselusta on myös mahdollista luoda raportista pdf- tai excel-tiedosto tai tulostaa se.