Vakioraportit

Navita tarjoaa joukon vakioraportteja Raportit-välilehdellä, jotka on luotu valmiiksi ohjelmaan. Näiden valmisraporttien tarkoituksena on nopeuttaa seurantaraporttien tekoa ja tulostusta.

Vakioraportteihin kuuluvat tuloslaskelma, tase, rahoituslaskelma, käyttöpääomalaskelma sekä tunnuslukulaskelma:

Raportteja laadittaessa Navita käyttää hyväkseen ohjelmaan määriteltyjä tilityyppejä, joten jos ohjelman sisältämää valmista tilikarttaa halutaan muokata, on tärkeää, että muutokset päivitetään myös tilikarttaan.

Kun Vakioraportit-ruudusta valitaan haluttu raportti, aukeaa sen lisäksi myös Mukauta-välilehti, jossa raportin ulkoasua ja ominaisuuksia voidaan muokata:

Päivitä: Päivittää raportin niin, että käyttäjän tekemät muutokset tulevat näkyviin.

Tallenna raporttilinkki: Tallentaa vakioraporttiin tehdyt näyttöasetukset "Tallennetut raportit"-kansioon, jolloin muokattu raportti voidaan myöhemmin avata Raportit-välilehdeltä kohdasta Tallennetut raporttilinkit.

Pdf- ja Excel-kuvakkeet: Raportin tallentaminen pdf- tai Excel-tiedostoksi.

Kuvakkeiden viereisistä pudotusvalikoista voidaan muuttaa raportin esitystapaa. Pudotusvalikkojen antamat vaihtoehdot vaihtelevat vakioraportista riippuen.

Raportointikuukausi: Määrittää, minkä ajanjakson tietojen pohjalta raportti luodaan. Tekstikentässä voidaan käyttää lyhenteitä tai syöttää haluttu kuukausi muodossa 3.2014.

Organisaatiotaso: Määrittää, millä organisaatiotasolla raportin arvot näytetään. Tekstikenttää klikkaamalla aukeaa valintaikkuna, josta haluttu organisaatiotaso voidaan valita.

Tietotaso: käytetäänkö raportin luomisessa toteumatietoja vai jotakin muuta tietotasoa, kuten ennustetta tai budjettia.

Kerroin: mahdollistaa tuhatkertoimien käytön raportissa.

Taulukon näyttöasetukset: avaa ikkunan, jossa taulukon visuaalisia ominaisuuksia, kuten fonttia tai solun kokoa, voidaan muuttaa. Ks. taulukon näyttöasetukset.

Sarakkeet: Raportissa näytettävien sarakkeiden piilottaminen tai lisääminen.

Kaavio 1 ja Kaavio 2: Raportin toisella sivulla esitettävien kaavioiden muokkaaminen.