Raporttirivit

Malli-välilehdellä valittavissa oleva raporttirivit-toiminto esittelee kaikki raporttien laadintaan käytettävät rivit. Käyttäjällä on myös mahdollisuus itse luoda tai poistaa uusia raporttirivejä.

Mukauta-välilehdeltä löytyy seuraavia toimintoja:

LISÄÄ RIVI

Uuden raporttirivin lisääminen. Avaa uuden ikkunan, josta voidaan määritellä uuden raporttirivin ominaisuudet:

Nimi-tekstikenttään kirjoitetaan uuden raporttirivin nimi. Seuraavaan tekstikenttää varten valitaan pudotusvalikosta halutaanko uusi raporttirivi sijoittaa tekstikentässä mainitun raporttirivin rinnalle vai sisälle. Raporttirivi luodaan Luo uusi rivi -painikkeella. Vaihtoehtoisesti voidaan luoda myös Uusi kansio.

POISTA RIVI

Tällä toiminnolla voidaan poistaa raporttirivejä tai kokonaisia raporttirivikansioita luettelosta valitsemalla poistettava rivi/kansio ja valitsemalla Poista rivi.

SIIRRÄ RAKENTEESSA

Tällä toiminnolla raporttirivejä voidaan järjestellä luettelossa. Toiminnon käytöstä on kerrottu tarkemmin artikkelissa Tilien järjestely.

MUOKKAA RIVIÄ

Olemassa olevaa raporttiriviä voidaan muokata valitsemalla muokattava rivi ja valitsemalla Muokkaa rivi. Toiminto avaa ikkunan, jossa raporttirivin ominaisuuksia voidaan muuttaa:

Esimerkkikuvassa muokataan Kiinteät henkilöstökulut -riviä.

Tyyppi määrittää, onko muokattava rivi mm. tiliryhmä (tilityyppi), kansio, tekstirivi, vakiolaskenta tai kaava. Vakiolaskenta-vaihtoehdossa käyttäjä voi valita pudotusvalikosta haluamansa vakiotunnusluvun. Kaava-vaihtoehdossa käyttäjä voi sen sijaan itse määrittää oman funktion aukeavaan tekstikenttään.

Toiminto kertoo ohjelmalle, lisätäänkö vai vähennetäänkö rivi raportteja laadittaessa.

Arvojen tyyppi määrittää, minkälaista dataa rivi käyttää. Vaihtoehtoina ovat mm. virtaava arvo, alkava tase tai päättyvä tase.

Jos raporttiriveihin tehdään muutoksia, voi joskus olla tarpeen klikata Mukauta-välilehdeltä Raporttirivistön huoltotoimintoa, jotta käyttäjän tekemät muutokset tulevat näkyviin.