Tietotasot / Budjetin lukitseminen

Samassa tietokannassa voi olla toteuma-, budjetti- ja ennustelukuja. Nämä tietotasot määrittävät, millä tasoilla eri arvoja käsitellään. Esimerkiksi kirjanpitotietoja käsitellään omalla toteumatasolla ja budjettia omalla tasolla.

Tietotasoja päästään muokkaamaan Malli-välilehdeltä valitsemalla Tietotasot:

Lisää uusi tietotaso -toiminto lisää uuden tietotason jo olemassa olevien tietotasojen listaan.

Päivitä-toiminto päivittää näkymän vastaamaan käyttäjän tekemiä muutoksia.

Tietotasojen muokkaaminen

Luettelossa olevien tietotasojen ominaisuuksia voidaan muokata viemällä hiiri Actions-sarakkeeseen muokattavan tietotason kohdalle, jolloin näkyviin tulee punainen rasti, jolla tietotaso voidaan poistaa ja Edit this data level -painike, joka avaa uuden valintaikkunan:

Yllä olevassa esimerkissä muokataan Toteuma-tietotasoa.

Name-tekstikenttä määrittää tietotason nimen, joka voidaan tarvittaessa kääntää eri kielille.

Is Actual -kenttä määrittää, käyttääkö tietotaso toteumatietoja vai ei. Koska esimerkkikuvassa Toteuma-taso koostuu kirjanpitoaineistosta, käyttää se toteumatietoja.

Default access -toiminnolla voidaan yksilöidä, millaiset muokkaamisoikeudet käyttäjällä on kyseiseen tietokantaan.

Is locked -toiminnolla tietotaso voidaan lukita määräajaksi, jolloin alkamispäivä  syötetään From-kenttään ja loppumispäivä To-kenttään.