Tilikaudet

Navitaan voidaan syöttää menneitä tai tulevia tilikausia sekä määritellä näiden pituuksia Malli-välilehden Tilikaudet-toiminnolla:

Mukauta-välilehdeltä voidaan valita seuraavia toimintoja:

TILIKAUDET YKSIKÖLLÄ/KUSTANNUSPAIKALLA

Tällä toiminnolla voidaan määritellä omat tilikaudet kullekin yksikölle tai kustannuspaikalle. Jos koko organisaatiossa käytetään samoja tilikausia, valitaan Kaikki.

LISÄÄ X KUUKAUDEN TILIKAUSI ALKUUN TAI LOPPUUN

Tällä toiminnolla saadaan lisättyä uusi tilikausi luetteloon valitsemalla joko alkuun-  tai loppuun-painikkeen. Tilikauden pituuden saa määriteltyä syöttämällä kuukausien määrän ruutuun. Luettelossa jo olevien tilikausien pituutta saa muutettu valitsemalla tilikauden luettelossa ja muuttamalla kuukausia määrän automaattisesti aukeavassa ikkunassa.

TILIKAUSIEN POISTAMINEN

Tilikausia voidaan poistaa ainoastaan luettelon alusta tai lopusta. Tämä tapahtuu valitsemalla Poista ensimmäinen tilikausi tai Poista viimeinen tilikausi.

VIIMEINEN TOTEUMAKUUKAUSI

Ohjelma pyytää määrittämään viimeisen toteumakuukauden, jotta se pystyy erottamaan toteutuneet ja suunnitellut tilikaudet toisistaan. Tällä on merkitystä varsinkin ennusteita tehdessä. Kuukausi ja vuosi erotetaan toisistaan pisteellä kuvan mukaisesti.