Tilien järjestely

Edellisessä artikkelissa (ks. Tilien luominen ja poistaminen) luotuja tilejä voidaan järjestellä haluttuun järjestykseen tilikartassa.

Toiminto löytyy Malli-välilehdellä, josta valitaan Tilit. Ohjelma avaa tällöin automaattisesti Mukauta-välilehden, josta tilejä voidaan muokata:

Yksittäisen tilin siirtäminen tilikartassa ylös tai alas tapahtuu valitsemalla ensin siirrettävä tili tilikartasta ja sen jälkeen painamalla Siirrä rakenteessa -painiketta, jolloin aukeaa seuraava valikko:

Jos tiliä halutaan siirtää vain pykälän tai pari, on helpointa käyttää pikavalintoja, jotka näkyvät valikkoikkunan yläosassa (Siirrä ylös, Siirrä alas). Tässä tapauksessa painamalla Siirrä ylös -painiketta "Muut Liikekulut"-tiliryhmä siirtyy yhden pykälän ylöspäin.

Jos tili tai tiliryhmä halutaan siirtää kauemmas nykyisestä paikastaan, on järkevintä käyttää Siirrä-työkalua valikkoikkunan alareunassa. Kun siirrettävänä oleva kohde on valittuna, valitaan halutaanko kohde siirtää määränpääkohdetta edeltävälle paikalle, sen rinnalle vai sen sisälle (Siirrä: ennen/rinnalle/sisälle). Määränpääkohde valitaan Select item in tree -toiminnolla:

Yllä olevassa esimerkissä "Muut liikekulut" halutaan ensimmäiseksi luettelossa, kun "Liiketoiminnan muut kulut" avataan. Näin ollen valitaan Siirrä: ennen --> Select item in tree --> tuloslaskelmasta Matkakulut.